Aanbod

Verte Vertelling zet verbeelding in om nieuwe werkelijkheden te verkennen. Meestal op maat en in die zin ‘permanent beta’.

Enkele activiteiten uit de afgelopen jaren:

REFLECTIEROUTES: inzetbaar voor persoonlijke ontwikkeltrajecten, of als evenement om elkaar beter te leren kennen. Aan de hand van symboliek onderzoeken we nieuwe manieren om naar thema’s te kijken. Na afloop gaat u met nieuwe inzichten over soms uitgekauwde thema’s naar huis.

Gespreksvoering: met een interdisciplinaire achtergrond en kennis van kunst, wetenschap en alles wat daar tussen in zit, ben ik breed inzetbaar. Zo praatte ik in De Balie een avond aan elkaar met 5 wetenschappers, voertaal Engels en Nederlands, rondom het thema Transformatie. Daarnaast ben ik getraind in het voeren van Dialoog gesprekken. Een bijzondere manier van gespreksvoering is de tekentaal. Als beeldcoach kan ik een tekening, hoe snel en schetsmatig gemaakt ook, bevragen. Zo ga je zelf het gesprek aan met de antwoorden die het onbewuste vaak al in je tekenbeweging legt.

Nomadisch organiseren: vanuit het life-art-project “Reis door het Binnenland” bezoek ik inspirerende mensen en projecten en vertel hun verhalen weer verder. Zo ontstaat een unieke kruisbestuiving, onverwachte dwarsverbanden, want als er iets is dat we van de crisis konden leren, dan is het dat diversiteit en dat wat vaak ‘onderbelicht’ blijft, ons systeem gezond kan houden. In een lezing of korte performance licht ik toe wat toeval, het bewust niet-weten opzoeken en het volgen van je intuïtie kan opleveren.

FILM PORTRETTEN: ik kom langs op locatie en leef mee als deelnemer, publiek, klant, verre familie… Als resultaat krijgt u een filmisch portret van 2-10 minuten. Dat kan een korte documentaire zijn, een beeldverslag van een symposium, of juist een persoonlijk herinneringsportret van een ouder wordende vader of moeder. https://www.youtube.com/watch?v=7cAUwOadIIA&t=9s

VERTELTHEATER: Verhalen om bij weg te dromen, verhalen met een dilemma om over na te denken, verhalen waarin je zelf de hoofdrol blijkt te spelen… Verhalen in mijn repertoire veranderen steeds weer, maar wat blijvend is, is dat ik me graag laat inspireren door de locatie en reacties van het publiek.

verbeeldingsvermogen

Podcast:

Op soundcloud staat de Podcastserie “De Fascinatievolger”. Ik bereid thema’s voor in overleg met opdrachtgever, interview gasten en bewerk de opnames tot een vloeiend geheel. https://soundcloud.com/user-864747685/de-fascinatievolger-deel-7-dr-ronald-westra