Aanbod

Verte Vertelling werkt met verbeelding om nieuwe werelden te verkennen.

Ik werk meestal op maat en ben in die zin ‘permanent beta’.  Enkele activiteiten uit de afgelopen jaren:

REFLECTIEROUTES: inzetbaar voor persoonlijke ontwikkeltrajecten, of als evenement om elkaar beter te leren kennen. Aan de hand van symboliek onderzoeken we nieuwe manieren om naar thema’s te kijken. Na afloop gaat u met nieuwe inzichten over soms uitgekauwde thema’s naar huis.

MODERATING: met een interdisciplinaire achtergrond en kennis van kunst, wetenschap en alles wat daar tussen in zit, ben ik breed inzetbaar. Zo praatte ik in De Balie een avond aan elkaar met 5 wetenschappers, voertaal Engels en Nederlands, rondom het thema Transformatie. Een bijzondere ervaring!

REIS-REPORTER: vanuit het life-art-project “Reis door het Binnenland” bezoek ik uiteenlopende mensen en projecten en vertel hun verhalen weer verder. Zo ontstaat een unieke kruisbestuiving, onverwachte dwarsverbanden, want als er iets is dat we van de crisis konden leren, dan is het dat diversiteit en dat wat vaak ‘onderbelicht’ blijft, ons systeem gezond kan houden. In een interactieve lezing of met een kleine performance deel ik inzichten uit deze reis die nog steeds gaande is.

FILM PORTRETTEN: ik kom langs op locatie en leef mee als deelnemer, publiek, klant, verre familie… Als resultaat krijgt u een filmisch portret van 2-10 minuten. Dat kan een korte documentaire zijn, een beeldverslag van een symposium, of juist een persoonlijk herinneringsportret van een ouder wordende vader of moeder. Enkele films  staan op youtube onder het kanaal van Verte Vertelling

CREATIEF ONDERZOEKSBUREAU: door creatieve interventies komen onvermoede inzichten naar boven. Verte Vertelling doet een voorzet, maar de groep maakt het (kunst)werk uiteindelijk ‘af’. Inzetbaar tijdens bijeenkomsten, jubilea of symposia.

creatieve interventiecreatieve interventie resultaat

VERTELTHEATER: Verhalen om bij weg te dromen, verhalen met een dilemma om over na te denken, verhalen waarin je zelf de hoofdrol blijkt te spelen… Verhalen in mijn repertoire veranderen steeds weer, maar wat blijvend is, is dat ik me graag laat inspireren door de locatie en reacties van het publiek. Vaak vertel ik vanuit de vertelwagen: publiek wordt als ze langs de toonbank wandelen getrakteerd op een kort verhaal. Ook vertel ik op festivals of achtertuinen vanuit een tentipi, op de foto rechts te zien op een winterfair terwijl te kachel brandde.

pipoverbeeldingsvermogen

LEVENSGROTE KIJKDOOS, 1-DAGS-MUSEUM, of alternatieve BRUNCHPLEK: De multifunctionele vertelwagen wordt ingericht als levensgrote kijkdoos om een thema intensiever te beleven. Soms is de wagen plots een Museum en hangt het vol met verzamelde one-liners, of liggen er bijzondere voorwerpen verstopt in de bankruimtes die op ludieke wijze onthult worden tijdens de mini-rondleiding. Rondom kerst was de wagen ingericht als Kerststal 2.0 om nieuwe verhalen over liefde te vertellen. Op verjaardagen werd het leven gevierd met een brunch voor 8 personen in dit nostalgische wagentje. Kortom, van alles mogelijk!

overvloedik-vier-jouw-verjaardag

De Tijdkijker: Tijd is een rivier, soms kabbelend, soms snel stromend. Maar altijd in beweging en soms adembenemend. Kun jij de tijd stil zetten? Tijd maken om opnieuw rond te kijken? Gewapend met een loep en een boomstronk stap ik op publiek af. Wie lukt het om de tijd even stil te zetten?

de-tijdkijkerruimte onderzoeken