Het geluid van de nacht

Even n stukje ‘reiservaring’ delen. De geur en het geluid van de nertsenfokkerij op de locatie naast de mijne maakt me misselijk. Eerst was de machine hoorbaar waarmee huiden worden afgestroopt, maar afgelopen nacht rook ik ook een weeïge geur. Is dit hoe dood ruikt? Ik lig in bed en denk na over hoe ik hiermee om kan gaan. Merk dat ik me terugtrek in mezelf, het raam dichthoud, stank buiten wil houden, mn systeem verzet zich hiertegen. Straks ben ik weer weg, zo sus ik me.
Dan herinner ik me woorden die de laatste dagen steeds vaker klinken: we are all connected. Ik dus ook met die nertsenfokker. Hoe zou het zijn als ik die lucht die me tegenstaat, inadem? Een tegengestelde beweging maak dan aan wat ik gewend ben? Mij open voor wat in eerste instantie walging oproept? Interessant experiment. Ik zou m’n systeem kunnen trainen, te beginnen met mn ademhaling.
Bij het opstaan lees ik wat fb-postings her en der, revolutie lijkt volop wereldwijd gaande te zijn. Ik zie synchroniciteit. Wat ik op mn kleine kamertje oefen, is een beweging die we wereldwijd kunnen maken. Open blijven in the midst off all. Maar hoe je open te stellen als er n doodslucht in de lucht hangt, een machine hoorbaar is die huiden afstroopt? Het klinkt misschien wat zwaar, maar toch geloof ik dat op microniveau dezelfde issues spelen als op macroniveau. Er komt een posting voorbij over planten die helpen de lucht te zuiveren. Aloe Vera oa. Fijn, de natuur helpt een handje, het universum is ondersteunend als je je opent voor het grotere geheel, liefde toestaat. Ben benieuwd. Zoals Calvin and Hobbes al zeiden: it’s a brand new day. Let’s go exploring! Laat ik eens een nieuwe beweging onderzoeken. Echt alles durven inademen wat er is. Pfffff… en uitademen. That’s it. Simpel as that. Komen al die danslessen waarin je voortdurend op je adem wordt gewezen, toch maar even mooi van pas! Dankbaar voor deze plek en voor de nacht dans ik de dag in