Reis door het Binnenland met ontmoetingen als brandstof voor verhalen

Wat heeft een auto te maken met persoonlijke ontwikkeling? Sinds ik reis gebruik ik de auto steeds vaker als metafoor. Nieuwsgierigheid is mijn ‘motor’ en fascinatie de ‘richtingaanwijzer’. Zo reis ik rond, de weg laat ik ontstaan terwijl ik ga. Onderweg vormen de ontmoetingen de brandstof voor verhalen. Welk effect een ontmoeting op je leven kan hebben, weet je nooit van te voren.

Toen ik Han ontmoette en hem vertelde over mijn ‘Reis door het Binnenland’ besloot hij direct twee tickets te kopen voor mijn reis. Met een ticket reis je als het ware een dag virtueel mee. Je ontvangt een verslag van een dag uit mijn leven en een ‘ticket’ voor de Natuurbioscoop. Alle gebruikte natuursymboliek in mijn films en verhalen, al het onderzoek naar hoe ik/hoe wij natuurlijker met elkaar om kunnen gaan, wordt na 2 jaar gepresenteerd als “de Natuurbioscoop”. Ik beschreef voor Han de reis die ik maakte op een druilerige middag, starend uit het raam, om van hoofd naar hart te bewegen. Wil je ook dit life-art-project sponsoren? Meehelpen om het Binnenland verhalenderwijs naar buiten te brengen? Koop een ticket en ontvang je persoonlijk opgemaakte reisverslag in de brievenbus!

 

Het verhaal voor Han is voor hem, ik deel het hier niet. Maar…. de titel die het kreeg ‘Het uitzicht uit het raam’ refereert naar het verhaal van de man die in het ziekenhuis het uitzicht uit het raam voor zijn kamergenoot beschrijft. Een verhaal over wat vertellen kan doen. Peter Burger beschrijft de diverse versies van dit verhaal op zijn onderzoekssite naar broodjeaapverhalen ofwel moderne sagen, een aanrader!

Hij wilde het bed bij het raam