Reis door het Binnenland

“…om door structuren heen te kijken, op zoek naar lege open plekken, om daar dan in te gaan staan, open onderzoekend en voortdurend veranderend..”

 

Judith Lengkeek – (1975) – nieuwsgierig, creatief, interdisciplinair, onderzoekend, verhalend.

“Reis door het Binnenland”. Wat gebeurt er als je reist? Kun je de flow die vaak in vakanties wordt ervaren ook vasthouden? Die vragen hielden mij bezig en ik besloot een het in een life-art-project te onderzoeken. De wens om mijn leven als een totaalproject in te zetten bestond immers ook al langer. Met een expeditietent en een verhalenwagen trek ik 2 jaar lang door Nederland om te onderzoeken hoe reizen letterlijk kan bijdragen aan een wereld waarin we te vaak ervaren dat we vastlopen. Bovendien is Storytelling vanouds eigenlijk al een bezigheid waarin je optimaal voor kruisbestuiving en verbinding zorgt: vroeger trokken verhalenvertellers ook al van dorp naar dorp, wat je in de ene plaats meemaakt, vertel je weer in de andere plaats. Reizen is bewegen! Je maakt altijd ook een reis van binnen, doordat je vaste patronen loslaat. Daarvoor hoef je niet ver weg te gaan. Ik besloot mijn huis op te zeggen, bijna al mijn bezit te verkopen en ‘De reis door het Binnenland’ aan te gaan. Reizen als een vorm van onderzoek.

De lessen die ik leer als Modern Nomade bundel ik in korte films en verhalen. In november 2017 start de ‘dans van de handen’, waarmee ik de opbrengst van mijn verblijf in het land van niet-weten, zonder planning, deel. Kan het een over-gerationaliseerde samenleving in balans brengen?

Wilt u ‘meereizen’? Dat kan!

Bestel het Vertelloket op locatie. Publiek kan even op verhaal komen in de Vertelwagen. De kleine ruimte roept al snel een intieme sfeer. Na een eerste verhaal dat ik inzet, delen luisteraars vaak onderling hun ervaringen.

Met een Verteldiner op locatie: u nodigt zelf vrienden en familie uit voor een gelegenheid en ik verzorg tijdens de maaltijd korte intermezzo’s waardoor we samen ‘op reis’ gaan.

Met mijn Vertelstem geef ik een filmische impressie van de reis die ik door uw organisatie, huis, tuin, landgoed, fotoboek etc maak.