Reis door het Binnenland

“…om door structuren heen te kijken, op zoek naar lege open plekken, om daar dan in te gaan staan, open onderzoekend en voortdurend veranderend..”

Judith Lengkeek – (1975) – nieuwsgierig, creatief, interdisciplinair, onderzoekend, verhalend.

“Reis door het Binnenland”. Wat gebeurt er als je reist, waarom geeft dat vaak meer flowervaring? En wat zou er gebeuren als je bewust onzekerheid opzoekt, je huis en bezit verlaat en toeval en synchroniciteit ruim baan geeft?  Ik besloot een het in een life-art-project te onderzoeken. Met een expeditietent en een verhalenwagen trok ik 2 jaar lang door Nederland om te onderzoeken hoe reizen letterlijk kan bijdragen aan een wereld waarin we te vaak ervaren dat we vastlopen. Bovendien is Storytelling vanouds eigenlijk al een bezigheid waarin je optimaal voor kruisbestuiving en verbinding zorgt: vroeger trokken verhalenvertellers ook al van dorp naar dorp, wat je in de ene plaats meemaakt, vertel je weer in de andere plaats. Reizen is bewegen! Je maakt altijd ook een reis van binnen, doordat je vaste patronen loslaat. Daarvoor hoef je niet ver weg te gaan. ‘De Reis door het Binnenland’ is een vorm van actie-onderzoek.

De lessen die ik leer als Modern Nomade bundel ik momenteel in films en verhalen, zodat iedereen die wil daarin kan meereizen!